Despre azi, despre mâine, despre viitor

Citat-Victor-Hugo-638x338
Dragi Năsturei,
Nu m-am putut abține din a scrie aceste rânduri.
Trecând printr-o întâmplare care m-a uimit, ”impresionat”, dezamăgit și care m-a pus în situația de a resimți orice stare negativă mai puțin gânduri bune și speranță, m-am gândit să vorbesc puțin despre ceea ce noi am putea face în viață pentru a deveni oameni cu caracter, respectabili, un model și o imagine de urmat de către oricine, oricând, indiferent de vârstă sau de statut.
Oriunde te afli, nu contează câți prieteni ai și ce oameni dragi ai alături însă: nu uita să fii prieten, confident, să porți respect în gând, să ajuți, să recunoști atunci când greșești, să ai curaj și omenie.
Oricine ești, tu cel care citești aceste gânduri acum, în orice moment din viață poți avea mai multe de câștigat dacă îți urmărești obiectivele și nu lași: invidia, răutatea, lipsa respectului față de sine, frustrarea și lașitatea să te conducă spre a le face rău celorlați. Alege să îți petreci timpul liber: productiv, să creezi, să construieși, să devii artistul propriei vieți, să evoluezi și să cauți să ajungi mai aproape de îndeplinirea propriilor vise.
Nu te lăsa condus de egoism și de răutate! Fii mai întâi de toate om cu cei din jurul tău deoarece mai devreme sau mai târziu vei culege roadele propriilor acțiuni și nu ți-ai dori ca acestea să fie ”stricate” sau să nu mai existe deloc.
Pentru a avea succes în viață și pentru a câștiga: învăță să ierți, să uiți ce nu este important pentru tine și pentru viitorul care te așteaptă, să lași în urmă oamenii care te-au dezamăgit în trecut sau în prezent și să-ți folosești și aloci fiecare minut din viața ta: oamenilor dragi și unici care ți-au fost alături și îți vor mai fi și de acum încolo în viață, lucrurilor care te fac fericit, să zâmbești mai mult, să viseazi și să creezi, să îi dai viață fiecărei idei, fiecărui gând pe care tu îl creezi în mintea ta. Nu lăsa oamenii lipsiți de inspirație și imaginație să îți distrugă toate acestea. Iubește, cântă, dansează, visează, muncește, fă-ți prieteni pe viață, călătorește, creează-ți amintiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *